In het kader van het project “Bouw internaat en andere onderwijsfaciliteiten” worden te Atjoni onder andere een twaalf lokalen tellende voj-school, een internaatgebouw en 6 onderwijzerswoningen opgezet. De school zal onderdak bieden aan ca. 100 leerlingen die op voj-niveau onderwijs zullen volgen. De school start in oktober 2012. Een aantal leerkrachten heeft zich al aangemeld.

In het afgelopen weekend bracht een onderwijsdelegatie onder leiding van minister Shirley Sitaldin van Onderwijs en Volksontwikkeling een bezoek aan het gebied. De school wordt onderverdeeld in een mulo-sectie, lbo-A en een klas voor het lager technisch onderwijs. Het internaat is bedoeld voor opvang van leerlingen die verre afstanden moeten afleggen. Met deze faciliteiten wordt het onderwijs toegankelijker gemaakt.  De voj-school is bedoeld als opvang voor toetskandidaten van de zesde klas van 21 glo-scholen uit de omliggende dorpen. Onderwijsminister Shirley Sitaldin benadrukte het belang van het optimaal gebruiken van de school. De lokalen moeten niet alleen gebruikt worden voor het verzorgen van lessen in de ochtenduren. Verschillende actoren zullen moeten nagaan hoe de ruimtes optimaal te gebruiken voor bijvoorbeeld naschoolse activiteiten.

Met de kapitein sprak de minister af dat er op kort termijn een plan wordt uitgezet waarin onder meer de ouderparticipatie wordt meegenomen. Volgens de Minov-minister is de bijdrage van de ouders onmisbaar als men succes wil hebben met de kinderen.

Er zijn in het kader van het project ook bouwwerkzaamheden in Paramaribo en Wanica die deze week beginnen. Deze worden in samenwerking met het ministerie van Openbare Werken uitgevoerd. In totaal worden er in deze twee districten meer dan 300 extra lokalen gebouwd. Die moeten midden september 2012 af zijn.

Dagblad Suriname - Dagblad Suriname - Suriname's Populairste Krant

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.