PARAMARIBO – De directie van Assuria is heel positief gestemd over de groei van de Surinaamse economie.

‘Voorwaarde voor een verdere groei is wel dat het prudent fiscaal en monetair beleid gecontinueerd wordt.’ De directie verwacht dat de stijgende trend zich in het tweede halfjaar zal voortzetten en dat het algemene resultaat veel beter zal zijn dan vorig jaar. Ondanks dit goede nieuws wordt gewaarschuwd voor de sterke afhankelijkheid van de economie van de mijnbouwsector. Diversificatie is gewenst. De inflatie is aanzienlijk gedaald en de verwachting is dat voor de rest van dit jaar het op een laag niveau zal blijven”, aldus een passage uit het 2012 halfjaarrapport van Assuria.

Het bedrijf is ook bijzonder tevreden over de bereikte bedrijfsresultaten over het eerste halfjaar 2012. Het operationele resultaat van het bedrijf is meer dan verdubbeld. ‘Het ging van SRD 8.9 miljoen in het eerste halfjaar van 2011 naar 18 miljoen.

Eén van de aanwinsten is de opening van een kantoor in Guyana. Er zijn daar nog aanloopverliezen, maar de directie is tevreden over de tot nu toe geleverde prestaties.

De afdelingen Schadeverzekeringen, Levensverzekeringen, Medische Verzekeringen en Beleggingen hebben gezamenlijk ertoe bijgedragen dat het bedrijf tot nog toe tevreden mag terugblikken.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.