De activisten van het protest ‘Alles Plat’ hebben een conceptwet Kiesregeling aan assembleevoorzitter Marinus Bee overhandigd. De Nationale Assemblee (DNA) krijgt een week de tijd om het ontwerp dat van Jennifer van Dijk-Silos, oud-voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB), afkomstig is in behandeling te nemen. De conceptwet werd door een van de trekkers, Marge Getrouw, overhandigd.

Bee zei dat dit ontwerp samen met de andere voorstellen bekeken zal worden maar ging niet in op het ultimatum van een week dat werd gesteld door de activisten. De parlementsvoorzitter zei dat hij het concept meteen naar de overige 50 assembleeleden zou sturen. Het proces zal wat tijd in beslag nemen, daar voor het wijzigen van de Kiesregeling 34 stemmen nodig zijn, aldus Bee.

Matige opkomst
Er was vandaag een matige opkomst bij het protest ‘Alles Plat’. De actievoerders konden het assembleegebouw niet bereiken omdat er hekken voor het gebouw waren geplaatst. Ook waren de wegen rondom het Onafhankelijkheidsplein afgesloten.

Onder de demonstranten heerste een gevoel van onbehagen omdat hen de toegang tot het assembleegebouw werd ontzegd. Indien de conceptwet niet binnen een week op de agenda komt, zal de organisatie overgaan naar de volgende fase van het protest.

Dit bericht is afkomstig van Suriname Herald. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.