Door Andjenie Harkhoe

PARAMARIBO- Een man die huizen verhuurt in de omgeving van Sophiaslust in Paramaribo, heeft afgelopen week geprobeerd om een financieel zwak gezin ‘uit te knijpen’.

Een moeder, haar dochter en een kleindochter van 8 maanden waren door onvoorziene omstandigheden dakloos geworden. Via een een lokaal advertentieblad kwam men in contact met de naar later blijkt asociale verhuurder.

Door tussenkomst van een lokale charitatieve organisatie werd de huisraad van het gezin naar het nieuwe woonadres vervoerd. Toen de familie de woning wilde betrekken bleek echter dat de verhuurder valse informatie had doorgegeven. Het huis bleek niet te beschikken over leidingwater, zoals de verhuurder had beweerd. De nieuwe bewoners moesten maar gebruik maken van het waterleidingnet van een buurman.

Toen de nieuwe huurders, dezelfde dag, nog voor dat ze het huis hadden betrokken, aangaven niet op die wijze te kunnen leven, nam de verhuurder een gedeelte van de huisraad in beslag.

GFC Nieuws verneemt dat de man een bedrag van enkele honderden Surinaamse dollars opeist voordat hij de spullen afgeeft. Dit bedrag loopt overigens dagelijks op.

De benadeelden hebben intussen enkele dagen geleden de politie ingeschakeld. Bureau Leiding is belast met deze zaak. Tot gisteravond laat waren de spullen nog niet aan het gezin afgegeven. Ondanks interventie van de politie weigert de man de deur van het huis open te maken en de spullen terug te geven. Het gezin is overigens voorlopig ondergebracht bij de overgrootmoeder van de baby.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.