Asha Bhosle, de “Nightingale of Asia”, geeft samen met het Metropole orkest op 9 mei een eenmalig concert ter viering van haar 80e verjaardag. Dit concert valt samen met de aftrap van de viering van 140 jaar Hindostaanse migratie in Nederland als onderdeel van het Lalla Rookhfestival.

De grootste muziekdiva van Bollywood geeft dan een uniek concert in het World Forum in Den Haag. Haar grootste hits zullen in nieuwe arrangementen met het Metropole orkest worden uitgevoerd.

Het is 140 jaar geleden dat het schip “Lalla Rookh” de eerste migranten uit India naar Suriname bracht, als contractarbeiders op de suikerplantages. De komst van deze Indiase migranten wordt jaarlijks gevierd en herdacht, in zowel Suriname als Nederland.

Het Lalla Rookhfestival geeft de migratieviering dit jaar een uniek karakter met een muzikale reis door de tijd. Het wordt een spannende mix van Surinaamse Hindostaanse artiesten die een ode brengen aan de traditionele muziek. Hierna volgt een exclusief concert van “living legend” Asha Bhosle met Golden Oldies uit haar omvangrijke oeuvre. Dit allemaal op nieuwe arrangementen gespeeld door het Metropole Orkest. Het symboliseert de driehoek India-Suriname-Nederland.

Aanvang: donderdag 9 mei ( Hemelvaart) 14.30 uur in het World Forum in Den Haag.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.