door Robin Rosario

BRONSWEG – Ronnie Asabina, DNA-lid van de BEP, was geen eerste keus . De kernen van Marshallkreek hadden Wendel Asadang voorgedragen. Omdat het hoofdbestuur (lees voorzitter Caprino Alendy) een eigen persoon daar wilde hebben, heeft het Asabina doorgedrukt. Asadang wilde binnen de partij geen tweespalt brengen. Een informant uit Bronsweg vertelt aan GFC Nieuws dat Asabina niet gedragen wordt door Marshallkreek.

“Men kent hem niet. Asadang was hun kandidaat net als Diana Pokie en Waldi Ajaiso die door de kernen waren voorgedragen. Sinds zijn vertrek naar de stad heeft Asabina geen contact onderhouden met de mensen die hij nu zijn achterban noemt.”

“Om hem gekozen te krijgen heeft de BEP hem twee jaar voor de verkiezingen “verhuisd” naar Marshallkreek. BEP’ers hebben blindelings op hem gestemd omdat hen dat was voorgehouden. Zij die beter wisten gaven hun voorkeur aan Diana Pokie die op de tweede plaats stond op de lijst. Asabina is nu pas bezig een woning te bouwen in het district omdat zijn “achterban” dat heeft geëist.”

De informant (naam bekend bij de redactie van GFC Nieuws) stelt dat de kernen het hoofdbestuur hebben uitgenodigd om naar Bronsweg te komen maar het is bang.

“Waarom moet men bang zijn voor zijn eigen mensen? Is je eigen mening een reden tot royement? Weet de BEP niet dat door het royeren van Linus Diko, Diana Pokie en Waldi Ajaiso zij ook het grootste deel van haar aanhang in Bronsweg en Boven-Suriname heeft geroyeerd. Asabina en Alendy preken democratie maar vergeten zij dat er van de dertien hoofdbestuursleden slechts twee, Antonius Pokie en Linus Diko, Saramaccaners zijn en de rest allemaal Aucaners. Dat is toch geen balans? Waarom durft de BEP het hoofdbestuurslid Antonius Pokie niet te royeren? Alendy en zijn vrienden zullen bij de komende bestuursverkiezingen wel merken hoe de kernen van Brokopondo en Sipaliwini over hen denken. Ook al vertegenwoordigt een persoon tien kernen namens het bestuur van Alendy zij zullen worden afgezet”, aldus de informant tot slot.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.