Ronnie Asabina, hoofdbestuurslid van de BEP

door Robin Rosario

PARAMARIBO – “ De BEP heeft statuten die gestoeld zijn op bestaande regels en conventies van het verenigingsleven en een besluit dat genomen is door de ALV kan niet zomaar teruggedraaid worden.” Ronnie Asabina, hoofdbestuurslid van de BEP, in gesprek met GFC Nieuws over de vergadering die gisteren werd gehouden te Brokopondo op verzoek van kernen uit dat district. Asabina vertelt dat delen van juist die kernen die de vergadering hadden aangevraagd na een schorsing de vergadering verlieten en dreigden met een rechtszaak.

Het hoofdbestuurslid die tevens ook DNA-lid is, haalt aan dat de partij de kernen omstandig en genoegzaam heeft geïnformeerd wat de aanleiding, oorzaak en gevolg is geweest om de BEP-leden Diana Pokie en Waldi Ajaiso die in het parlement zaten, te royeren en daarna terug te roepen. D kernen werden er ook op gewezen dat zij niet de juiste weg hebben bewandeld om informatie te krijgen. Zij eisten dat zaken binnen veertien dagen moesten zijn teruggedraaid, om vervolgens te eisen dat het binnen 24 uur moet. Asabina zegt tenslotte dat als zij de juiste weg bewandelen, zij een ALV aanvragen en het bestuur zal het verzoek bespreken en een besluit nemen.

Asabina vindt het gedrag van bepaalde leden van de kernen die de vergadering hadden aangevraagd, onbeleefd door weg te lopen uit de vergadering.  Vernomen wordt dat Pokie wel in de omgeving van de vergadering was waar te nemen maar niet kon deelnemen aan de vergadering omdat zij geroyeerd is uit de partij. In deze kwestie doet de rechter op 16 augustus a.s. uitspraak. Pokie en Ajaiso hebben bij de rechter hun royement bevochten. Asabini zegt hieromtrent dat de BEP het vonnis afwacht en als partij die wet en recht respecteert conform die uitspraak en het vonnis zal handelen mocht deze in het voordeel van de twee ex-leden uitvallen.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.