De politie heeft twee verdachten, A.T. (32) en Z.V. (23), aangehouden op verdenking van diefstal van het dienstvuistvuurwapen van een politieambtenaar. De politieambtenaar had op 28 mei 2023 aangifte gedaan van de diefstal op het politiebureau Centrum. Volgens zijn verklaring waren hij en zijn nichtje samen naar Wakapasi gegaan voor ontspanning.

Op een gegeven moment liepen ze terug naar zijn geparkeerde voertuig aan de Van Roseveltkade en gingen ze in de auto zitten. Op dat moment werd zijn nichtje aangesproken door een onbekende man, die haar aan de praat hield. Nadat de onbekende man was vertrokken, sloten ze het voertuig af en vielen ze waarschijnlijk door de consumptie van alcohol in slaap.

Toen hij later wakker werd, ontdekte hij dat zijn zwarte tas met daarin zijn dienstvuistvuurwapen was gestolen en dat het achterportier openstond. Hij deed onmiddellijk aangifte, waarna het onderzoek werd overgedragen aan de Recherche van Regio Paramaribo.

Uit verzamelde informatie bleek dat de politieambtenaar die dag geruime tijd werd achtervolgd. Op camerabeelden was duidelijk te zien hoe Z.V. en A.T. het misdrijf pleegden. De verdachten werden opgespoord en respectievelijk in het ressort Kwatta en Uitvlugt aangehouden.

Het gestolen dienstvuistvuurwapen werd teruggevonden in de woning van verdachte Z.V. Na overleg met het Openbaar Ministerie werden de verdachten in verzekering gesteld.

Dit bericht is afkomstig van Suriname Herald. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.