Dino Bouterse

De arrestatie van Dino Bouterse (40), de zoon van president Desi Bouterse, haalde gisteren het wereldnieuws. Terwijl Suriname het wereldnieuws zou moeten halen met de Unasur-top, werd het wereldgebeuren overschaduwd door de aanhouding en arrestatie van Dino Bouterse. De oppositie in De Nationale Assemblee is benieuwd wie voor de kosten van de rechtszaak van Dino Bouterse gaat opdraaien.

Minister van Buitenlandse Zaken(Buza), Winston Lackin, zegt echter dat de aanhouding de Unasur-top niet heeft overschaduwd. President Desi Bouterse heeft volgens de minister de Unasur-top ingelicht over de arrestatie van zijn zoon. Het kabinet van de president heeft nog geen verklaring gegeven over het gebeurde.

Grote nieuwsmedia zoals: The Washington Post, New York Daily News, Daily Times, ABC News, Miami Herald, BBC News, The Telegraph, Le Monde, NOS, La Prensa en Kaieteur News brachten het bericht over de arrestatie snel en uitgebreid.

Er werden voorafgaand aan de arrestatie DEA informanten ingezet die Dino in de val lokten. Dino Bouterse werd gistermiddag voorgeleid. Hij zei tegen de rechter dat hij onschuldig is. Dino moet 9 september voor de rechter in Manhattan verschijnen. Amerikaanse juristen zeggen dat Dino een levenslange gevangenisstraf tegemoet kan zien als hij schuldig wordt bevonden.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.