Argentinië bevestigd komst ambassade in Suriname

BUENOS AIRES/PARAMARIBO, 1 nov – De Argentijnse Republiek heeft gisteren de opening van een ambassade in Suriname officieel bevestigd. Dit gebeurde middels een decreet ondertekend door de Argentijnse president Cristina Fernández de Kirchner en minister van Buitenlandse Zaken Héctor Marcos Timerman. “De ambassade moet de banden van vriendschap en samenwerking tussen de twee Zuid-Amerikaanse landen versterken”, luidt de verklaring van de regering van Argentinië.

In juli dit jaar had de Surinaamse president Desi Bouterse, na het bijwonen van een vergadering van Unasur in Argentinië, de plannen reeds aangekondigd. Ook hadden minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken en zijn Argentijnse collega Héctor Marcos Timerman in september 2012 in New York afspraken gemaakt over het bevorderen van de technische samenwerking tussen beide landen.

De ambassade in Suriname zal gevestigd worden in de hoofdstad Paramaribo. Suriname en Argentinië zijn op 23 juni 1977 diplomatieke betrekkingen aangegaan. In 2005 werd er een overeenkomst getekend betreffende vriendschap en samenwerking. Vervolgens werd er in 2011 een visumafschaffingsovereenkomst getekend voor houders van diplomatieke, en officiële of dienstpaspoorten.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.