Desmond Plet is de oprichter en manager van Sports Heart Promotion (SHP), een organisatie die zich bezighoudt en inzet voor de sportontwikkeling in de ruimste zin des woords. Verder worden en ook andere trainingen, zoals teambuilding verzorgd. De organisatie is op 2 november 2013 opgericht.

“SHP werkt volgens het concept van sport for development, dat houdt in dat we sport als middel gebruiken en inzetten om doelen te bereiken en te realiseren”, zegt Plet in gesprek met Dagblad Suriname.

Aquafit trainingen

Door de organisatie worden aquafit trainingen verzorgd. Aan Plet is gevraagd wat aquafitness precies inhoudt en wat de voordelen hiervan zijn. Hierop geeft hij aan, dat aquafitness een fitness training in het water is. “Het is precies als wanneer je in de sportschool bezig zou zijn, maar nu in het water. Het maakt dan niet uit of je weet te zwemmen of niet, omdat ten alle tijden je normaal op de bodem staat.” 

De voordelen van aquafitness

Aquafitness heeft heel veel voordelen, zegt Plet. “Het water vangt heel veel op en je bent in staat oefeningen en bewegingen te doen die je normaal bij droog trainen niet zou kunnen doen. Ook is het een heel goede revalidatie training voor mensen met bepaalde medische klachten zoals hernia en blessures. Het is verder ook goed om af te vallen, maar ook om gewoon fit te blijven.” 

Plet stelt dat aquafitness net als het droog trainen ook best zwaar kan zijn. Dit hangt volgens hem af van de soort training en hetgeen men nastreeft. Naar zijn zeggen heeft SHP-Aquafit de afgelopen jaren allerlei mensen gehad met verschillende verlangens. Ook geeft hij aan, dat men heel veel plezier beleefd.

De kosten voor de aquafit trainingen bedragen SRD 50 voor de inschrijving en SRD 450 per maand.

SHP verzorgt ook andere trainingen

Op de vraag of de organisatie ook andere trainingen verzorgd, zegt Plet dat er ook andere trainingen gegeven worden door SHP. “Droog trainingen, maar ook andere activiteiten. We geven vaker invulling aan sportdagen, family days, begeleiden van events, maar ook trainingen als teambuilding en motivatie sessies. Ook doen we activiteiten met groepen, zoals ouderen, mensen in detentie, maar ook voor mensen met een beperking.”

Contact opnemen met SHP

Tot slot werd aan Plet gevraagd hoe men in contact kan komen met de organisatie. Hierop zegt hij, dat SHP te bereiken is via de Facebookpagina, Sports Heart Promotion en via de app/telefoon op het nummer 8947022 of gewoon via ‘Desmond Plet’.

“Momenteel verzorgen wij aquafit trainingen bij Frasura Sports aan de Boulangerstraat 44, zijstraat Kwattaweg op de maandag- en  woensdagavond om 19.15 uur. Binnenkort in het komend jaar komen er nog meerdere locaties bij, maar we melden dat tijdig”, aldus Plet.

SK

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.