Apple gaat in iOS 6, de opvolger voor het besturingssysteem van de iPhone en iPad, de Kaarten-app vervangen. De app zou een functie krijgen om omgevingen in 3D te tonen. Dat schrijft 9to5mac op basis van anonieme bronnen.

Apple maakt nu nog gebruik van Google Maps, maar zou een eigen applicatie hebben ontwikkeld. De app maakt gebruik van een kaartendatabase die Apple zou hebben opgesteld na de overnames van de kaartenbedrijven Placebase, C3 Technologies Placebase en Poly9.

De app zou in de normale modus lijken op Google Maps, maar sneller laden en stabieler draaien. Verder zou de mogelijkheid voor 3D beschikbaar zijn dat gebaseerd is op techniek van C3. Er gingen eerder al geruchten dat Apple met een iOS-kaartapplicatie zou komen. Volgens 9to5mac wordt de app in juni gepresenteerd, samen met iOS 6.

Een Nederlandse ontwikkelaar heeft vrijdag voor het eerst een verwijzing naar het nieuwe systeem gevonden. Tom Klaver twitterende dat hij de informatie in een JavaScript-bestand op een betapagina van iCloud had ontdekt. “To use beta.icloud.com, first sign in with the iOS 6 beta”, schrijft Apple daar.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.