Naast een nieuwe iPhone heeft Apple woensdag ook een nieuwe versie van iTunes gepresenteerd. Bovendien werden nieuwe iPods onthuld.

Apple toonde bovendien nieuwe ontwerpen van de App Store en iTunes Store.

De apps moeten sneller werken en nieuwe of populaire albums en liedjes worden groter weergegeven in de iTunes Store. Bovendien kunnen apps direct geliked worden via Facebook.

De vernieuwde Store voor iOS is vanaf 16 september verkrijgbaar in iOS 6, de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem.

Ook iTunes voor de desktop is aangepast. Zo is onder meer het uiterlijk van het programma flink omgegooid. De navigatie zou een stuk eenvoudiger moeten zijn, aldus Apple. Zo is de muziek in de bibliotheek van een gebruiker overzichtelijker weergegeven.

Ook is zichtbaar gemaakt welke liedjes er na het huidige nummer zullen worden afgespeeld. Daar kunnen vervolgens andere nummers aan toegevoegd worden. Clouddienst iCloud is direct in iTunes verwerkt.

Via iCloud kan een film die deels bekeken is op een iPad verder afspelen op een Mac. iCloud onthoudt dan waar de gebruiker gebleven was.

De nieuwste variant van het programma zal in oktober te downloaden zijn.

De zevende generatie iPod Nano heeft weer een groter scherm gekregen terwijl het scherm bij de zesde generatie juist verkleind was. Het nieuwe schermformaat komt uit op 2,5 inch. Bovendien beschikt de iPod Nano over multitouch.

Naast het grotere scherm zijn ook video’s weer toegevoegd aan de muziekspeler.

De nieuwe Nano ziet er wat hoekiger uit dan zijn voorgangers en is slechts 5,4 millimeter dik. Zo’n 38 procent dunner dan de voorganger.

De Nano komt in zeven kleuren beschikbaar en zal beschikken over bluetooth. Op die manier is de iPod Nano aan te sluiten op draadloze koptelefoons en bijvoorbeeld autoradio’s. Het geheugen is uitgebreid naar 16 GB.

Ook de iPod Touch is vernieuwd en is nu 6,1 millimeter dik. De nieuwe iPod Touch beschikt over een nieuwe connector, net als de iPhone 5. De iPod Touch is bovendien ook uitgerust met een Retinascherm dat iets langer is dan in het huidige model.

De nieuwe Touch beschikt over een A5-chip in plaats van de A4-processor in de vorige generatie.

De zevende generatie iPod Touch beschikt over een 5 megapixel iSight-camera. Voor de eerste keer beschikt de camera in de Touch over autofocus en een flitser.

Opvallend is een klein knopje aan de achterkant van de iPod Touch. Helemaal onderin is een metalen rondje te zien. Als op het rondje geklikt wordt, schiet het knopje uit de behuizing omhoog en kan een bijgeleverd bandje aan de muziekspeler vastgemaakt worden.

Het polsbandje moet volgens Apple voor meer veiligheid zorgen tijdens het maken van foto’s.

Apple heeft naast alle veranderingen besloten om ook spraakbesturing Siri naar de Touch te brengen en voor de eerste keer is de iPod in vijf kleuren verkrijgbaar.

De iPod Shuffle is niet vernieuwd, maar zal wel in andere kleuren verkrijgbaar zijn.

Tot slot lanceert Apple een totaal nieuwe versie van de bekende koptelefoontjes. De oordopjes zien er heel anders uit dan het huidige model. Apple heeft voor het ontwerp onderzoek gedaan naar overeenkomsten tussen oren van diverse mensen.

Ook zou de akoestiek van betere kwaliteit moeten zijn. Zo is onder meer aan de bas gewerkt. De oortjes zijn per direct los verkrijgbaar en worden uiteraard bij de nieuwe iPods en iPhone 5 geleverd.

De zevende generatie iPods komen in oktober op de markt.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.