Apple heeft in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar veel meer iPads verkocht dan in voorgaande periodes.

Het technologiebedrijf zag het aantal iPads dat over de toonbank ging stijgen met met 84 procent tot 17 miljoen. Dat maakte Apple dinsdag bekend.

De verklaring voor de grote toename in dit kwartaal kan worden gezocht in de introductie van de nieuwe iPad 3 eind maart van dit jaar. Daarnaast verkoopt het bedrijf ook nog de voorloper iPad 2 tegen gereduceerd tarief. Normaal is er slechts één model verkrijgbaar.

De verkoop van de iPhone viel in het derde kwartaal tegen. De resultaten waarmee Apple dinsdagavond naar buiten kwam, stelden beleggers en analisten dan ook teleur. De omzet van het bedrijf, die in het tweede kwartaal uitkwam op 35 miljard dollar, lag onder de verwachting van ruim 37 miljard dollar.

Apple verkocht in het derde kwartaal 26 miljoen iPhones, dat is 28 procent meer dan in het derde kwartaal van 2011. Het bedrijf heeft waarschijnlijk last van concurrenten als Samsung en HTC. iPods trokken daarentegen weinig publiek met een daling van de verkoop met 10 procent.

De winst van Apple kwam uit op 8,8 miljard dollar. Het bedrijf waarschuwde echter voor een lagere winst in het vierde kwartaal. Ook de omzet zou dan iets lager uitvallen dan in de afgelopen maanden.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.