De iPhone 5 wordt op 12 september onthuld en zal later die maand in de winkels liggen.

Dat vertellen ingewijden aan Reuters en The New York Times nadat hetzelfde nieuws maandag door iMore naar buiten werd gebracht.

Alle bronnen noemen exact dezelfde datum. Journalisten zouden dan zoals gebruikelijk in de week voor 12 september een uitnodiging krijgen voor het evenement.

Er gaan al maanden geruchten over een nieuwe iPhone. Eerst werd het toestel verwacht in oktober, maar diverse anonieme bronnen stellen nu dus dat het toestel al in september uitkomt.

Als de geruchten op een rijtje worden gezet, zou de nieuwe iPhone veel dunner worden. Ook zou de smartphone een groter scherm krijgen, met een nieuwe simkaart werken, nfc ondersteunen en een kleinere poort voor opladers en accessoires krijgen.

Maandag nog lekte naar verluidt weer de behuizing van de nieuwe iPhone uit. Op de foto’s wijkt de nieuwe smartphone qua uiterlijk weinig af van het huidige model.

De onthulling zou moeten gaan plaatsvinden op 12 september. Vervolgens zou de iPhone 5 al op 21 september in de winkels moeten liggen. Volgens iMore wordt de 12e ook de iPad Mini onthuld. Over deze kleinere en goedkopere versie van de iPad gaan ook al tijden geruchten.

iMore schrijft dat het nog geen verkoopdatum voor de kleine iPad heeft gehoord.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.