Op 5 juni is het Wereld Milieudag. De Foundation for Education en Information heeft in dit kader een sociaal milieu project gestart. Het project heet “onze eigen moestuin”. Het project houdt in dat het weeshuis “Moimissie” in het district Para zelf groente en fruit leert kweken.

De voorzitter van de Foundation wilde het project op zaterdag lanceren, omdat 5 juni op een schooldag valt. Aangezien het weeshuis Moimissie betrokken is bij het project kwam dat niet goed uit. De voorzitter vindt het belangrijk dat kinderen gezond eten.  Het is gezond voor de kinderen, zodat zij groot en sterk kunnen worden. Dat stimuleert de Foundation.

De minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting was aanwezig bij de start van het project. Door zelf fruit en groente te kweken kunnen mensen zonder geld uit te geven gezond eten. Dit project past binnen de viering van het Wereld Milieudag. Het thema van dit jaar is “groene economie”. De natuur moet beschermd worden om voor een gezonde leefomgeving te zorgen voor arme en rijke Surinamers; aldus minister Amafo.