ACP Toine Manders

EU Parlementariër Toine Manders

Toine Manders was de Euro parlementariër die de zitting in Paramaribo probeerde te boycotten. De reden voor de boycot is de aanname van de Amnestiewet. Volgens Toine Manders staat het gehele Europese parlement achter de boycot.

Er is door de EU en de ACP landen democratisch gekozen waar de zitting gehouden moet worden. Bij de stemming was de ACP in de meerderheid. Daarom wordt de zitting toch in Paramaribo gehouden.

Volgens Toine Manders heeft de voorzitter van het Europese parlement al aangekondigd dat de leden van het Europese parlement geen enkel contact willen met president Bouterse en de rest van zijn regering. De Surinaamse parlementariër Rabindre Parmessar heeft geëist dat er handen worden geschud met president Bouterse. VVD lid Toine Manders weigert dit.

“Wij zullen geen contact hebben met de leden van de Surinaamse regering. Indien er iemand ongewenst op ons afstapt dan zullen wij uit protest de zaal verlaten. Ik draag een warm hart voor Suriname, maar ik wil laten zien dat ik het niet eens ben met de regering.”