Het is te verwachten dat de senioren burgers weer een verhoging van de Algemene Oudedagsvoorziening (AOV) krijgen. Dit gerucht doet namelijk al een tijdje de ronde in de politieke wandelgangen. Partijtopper van de NDP, Rachied Doekhie, wilde hierop niet reageren. Hij doet wel uit de doeken dat het de bedoeling is om de senioren burgers tegemoet te komen met een bepaald bedrag. Het bedrag is hem vooralsnog  niet bekend. ‘Het is nog niet officieel’, zei hij.

Vanaf deze regering aanzit, is de AOV al tweemaal verhoogd. Zo werd de eerste keer de uitkering van SRD 375 verhoogd naar SRD 425. Dit bedrag werd vervolgens opgetrokken met een SRD 100 erbij. Thans ontvangen de senioren burgers SRD 525. Het verhogen van de AOV behoorde tot een van de verziekingsbeloften van de Megacombinatie. Het was vooral het NDP-assembleelid Andre Misiekaba die bleef hameren op de verhoging van de AOV. Dagblad Suriname heeft uit politieke kringen vernomen dat de huidige regering voornemens is om de AOV-gelden op te trekken naar SRD 1000.

Naast de AOV is ook de kinderbijslag verhoogd. Het bedrag dat voorheen maandelijks per kind werd uitbetaald, bedroeg SRD 3. Dit is opgetrokken naar SRD 30 per kind. De huidige regering heeft ook de financiële bijstand van mensen met een beperking opgetrokken. Voorheen kregen personen met een beperking maandelijks het bedrag van SRD 75 uitgekeerd. Dat is opgeschroefd naar SRD 225.

Asha Gajadien-Bhagwat

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.