Annand Jagesar , onderdirecteur Business Development Staatsolie,  wordt de nieuwe president-commissaris van Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP). Zijn benoeming is goedgekeurd door de raad van ministers. Jagesar is een financiële expert en heeft ook strategisch management gestudeerd. Hij bevestigt dat hij voorgedragen is door minister Michel Blokland van Volksgezondheid. Voor hem is het een eer om zijn land vanuit die positie te dienen. ‘Het gaat immers om een nationale zaak.’

Jagesar  vindt het een goede ontwikkeling dat technocraten de ruimte krijgen om organisaties en instituten te besturen. ‘Het is dan aan ons om onszelf te bewijzen en goede prestaties neer te zetten’, zegt hij aan Starnieuws. Hij ziet grote mogelijkheden voor AZP. ‘De kwaliteit van de medische zorg staat hoog aangeschreven.  Wij kunnen straks ook een voorname rol vervullen op het gebied van gezondheidszorg in de regio.’ Hij benadrukt dat de factor mens hoog aangeschreven staat bij alle activiteiten waar hij bij betrokken is.

De vorige raad van commissarissen, onder leiding van de jurist Wensley Misiedjan (topper van de BEP), wordt vervangen. De zittingstermijn van deze raad was al verlopen. De raad van ministers heeft een deel van de voordrachten goedgekeurd.

Dagblad Suriname - Dagblad Suriname - Suriname's Populairste Krant

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.