Alle Angry Bird-varianten zijn in totaal 648 miljoen keer gedownload. In 2011 zag uitgever Rovio Entertainment de omzet vertienvoudigen tot 100 miljoen dollar (77 miljoen euro).

Dat maakte de Finse onderneming maandag bekend. De winst voor belastingen kwam uit op 48 miljoen dollar.

Aan het eind van 2011 waren de diverse exemplaren van Angry Birds 648 miljoen keer gedownload. Bovendien maken 200 miljoen mensen elke maand gebruik van een van de spelletjes.

Rovio bestaat sinds 2003 maar brak definitief door toen het eind 2009 de eerste versie van Angry Birds op de markt bracht. Inmiddels denkt het bedrijf na over een beursgang, die volgens analisten een kleine 7 miljard euro kan opbrengen. Rovio zou dan bijna net zo veel waard zijn als mobieltjesmaker Nokia.

Het aantal werknemers bij het bedrijf ligt inmiddels op 224. Aan het begin van 2011 waren dat er nog slechts 28.

Volgens topman Mikael Hed gaan de zaken ook in de eerste maanden van dit jaar voor de wind. Dat is mede te danken aan het succes van Angry Birds Space, dat sinds het in maart uitkwam al ruim 50 miljoen keer is gedownload. Dit jaar zitten meer nieuwe spelletjes in de pijplijn, ook buiten de Angry Birds-serie.

Daarnaast wil het bedrijf het Angry Birds-merk uitbreiden door producten rond de spellen te gaan verkopen.

De verkoop van bijvoorbeeld T-shirts en pluchen exemplaren van de hoofdrolspelers was vorig jaar goed voor circa 30 procent van de totale inkomsten. Ook is een speelfilm over de boze vogels in de maak.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.