De Galaxy S II van Samsung zal vanaf november geüpdatet worden naar Android 4.1 (Jelly Bean). De uitrol kan tot en met december duren.

Dat heeft Samsung via Facebook laten weten.

Eerder deze week werd al bekend dat de Galaxy S III in oktober een update krijgt. Het schema dat nu online gezet is, bevestigt dat. De voorganger S II krijgt een maand later dus een update naar Android 4.1.

De S II is sinds mei 2011 verkrijgbaar en werd erg goed verkocht. Er zijn dan ook nog veel mensen die van het toestel gebruikmaken.

Android Jelly Bean is de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem van Google. Het moet soepeler werken dan Ice Cream Sandwich waarop de Galaxy S III nu draait.

Ook zijn de notificaties onder handen genomen, moet het plaatsen van widgets gemakkelijker zijn en ziet de camera-app er anders uit. Bovendien zit er in Jelly Bean spraakbesturing onder de naam Google Now. Deze software moet gezien worden als een soort digitale assistent.

Onder meer de Nexus 7-tablet van Asus draait al op Android 4.1. De Galaxy Nexus van Samsung heeft ook al een update gehad, maar bij deze apparaten gaat het om een kale versie van het besturingssysteem.

Bij toestellen als de S III en S II gooit Samsung nog een eigen schil over Android heen. Daarom duurt het langer voor deze versie beschikbaar is. Ook verschilt de beschikbaarheid per fabrikant.

Uit het Facebookbericht kan verder opgemaakt worden dat de Galaxy Tab 7.7, 8.9 en 10.1 een update zullen krijgen naar Android Ice Cream Sandwich.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.