Android heeft een bijzonder goed kwartaal achter de rug. In de VS, Australië en de vijf grootste markten van Europa is het besturingssysteem goed voor minimaal 50 procent van de verkoop van smartphones.

Dat blijkt uit cijfers van Kantar Worldpanel, zo meldt Techcrunch.

De verkoop is gemeten over de 12 weken voorafgaand aan 10 juni. De landen die Kantar onderzocht heeft zijn de Verenigde Staten, Australië, Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje.

In de 12 weken voor 10 juni was Android in Italië goed voor 49,6 procent van alle smartphoneverkoop. In alle andere onderzochte landen kwam het aandeel boven de 50 procent uit. In Spanje staat het getal zelfs op 84,1 procent.

Volgens het onderzoeksbureau is Android vooral populair in het goedkopere segment.

Deze cijfers betekenen overigens niet dat het slecht gaat met de iPhone. In Groot-Brittannië en de VS neemt het aandeel van iOS op de smartphonemarkt in vergelijking met een jaar geleden nog toe. In veel andere landen blijft het ongeveer gelijk.

Waarschijnlijk zal het aandeel van de iPhone bovendien weer toenemen als Apple naar verwachting in oktober de iPhone 5 zal lanceren.

Vooral de Blackberry van Research In Motion en Symbian van Nokia incasseren flinke klappen. In Duitsland, Frankrijk, Italië en Australië daalt het aandeel van Symbian met 15 tot 20 procent in vergelijking met een jaar eerder.

Blackberry daalt minder hard, maar ziet wel in alle markten het aandeel teruglopen.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.