PARAMARIBO – Morgen worden vijf nieuwe ministers en twee onderministers door de president beëdigd. GFC Nieuws vroeg een politiek analist een korte analyse te maken van deze personen. Stanley Betterson, de nieuwe minister van Regionale Ontwikkeling, is jurist en had als afstudeerscriptie de samenwerking van de overheid met het traditionele gezag van het binnenland. Hij is zelf afkomstig uit het binnenland en kent de gebruiken.

Samenwerking tussen de kustvlakte en het binnenland zal erg belangrijk voor hem zijn. Dit geldt ook voor zijn onderminister Mahinder Gopi die als prominent lid van de NDP steeds gewerkt heeft in het binnenland namens zijn partij. Van de nieuwe minister van Onderwijs & Volksontwikkeling, Shirley Sitaldien, is weinig bekend op politiek vlak. Zij is onderwijsdeskundige, dus is het aannemelijk dat ze haar kennis zal gebruiken om het onderwijspeil in ons land naar een hoger niveau  te voeren.

Zij heeft wel de medewerking nodig van de onderwijsvakbonden Fols en BvL. Edward Belfor zal de kennis die hij heeft opgedaan op het ministerie van Justitie en Politie als onderdirecteur, nu moeten gebruiken als minister. Als jurist zal hij de bestaande wetten regelmatig moeten naleven. Zijn problemen met de penitentiair ambtenaren zullen tot het verleden moeten behoren wil hij de delinquentenzorg verbeteren en een betere beveiliging van de strafgevangenissen realiseren.

Imanto Adna, die de scepter zal zwaaien op het ministerie van Sport- en Jeugdzaken, is bankier van huis uit en zal als bedrijfseconoom zich nu moeten concentreren op zaken de jongeren rakende. Kennis van de economie zal niet genoeg zijn om het jongerenbeleid naar een hoger niveau te tillen. Tenslotte de arts Michael Blokland. Als voormalige voorzitter van de Vereniging van Medici in Suriname (VMS) is hij volledig op de hoogte van de problemen binnen de gezondheidszorg.

Nu hij de baas wordt op het ministerie van Volksgezondheid, heeft hij alle mogelijkheden om vorm te geven aan de ideeën van de VMS. Van de nieuwe onderminister Abigail Lieuw A Kwie, die naar Openbare Werken gaat is weinig bekend over haar kennis op dat vlak. Als bestuurskundige zal zij zich moeten inwerken op het ministerie.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.