door Robin Rosario

PARAMARIBO/Amsterdam – In Amsterdam wordt vanavond de vliegramp 1989 te Zanderij herdacht. Vrienden van de slachtoffers houden een kerkdienst waarna er een “tori neti” zal volgen waarin families en vrienden van de slachtoffers de laatste leuke dingen zullen vertellen die zij hebben meegemaakt voor vertrek op die fatale dag van Schiphol naar Zanderij. Op 7 juni 1989, 23 jaar geleden, omstreeks 5 uur ’s morgens crashte het toestel  “Anthony Nesty” even achter Cola Kreek toen de piloot in de mist een landing wilde inzetten en een boomtop raakte.

Van de 188 personen aan boord kwamen 177 om. Elf personen onder wie 2 kinderen en een hond (achteraf Lucky gedoopt) overleefden de ramp. Het grootste deel van het kleurrijk elftal kwam om en van de kawinaband de Dravers overleefde niemand de ramp.

Bekende personen die de ramp hebben overleefd zijn de voetballers Siegfried (Sigi) Lens en Idu Nandelall. Onder de slachtoffers was de bekende kaseko en kawinazanger Orlande Voorn van de Dravers. Ter herinnering aan deze slachtoffers staat er een monument op de begraafplaats Rusthof aan de Jaggernath Lachmonstraat. Een klein aantal van de slachtoffers werd nooit geïdentificeerd.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.