Gelieve rekening te houden met de laadtijd van Amor FM. Het kan enkele minuten duren voordat de live uitzending start.

Loading Radio-Suriname.nl

Stop radio Amor FM
Reload radio Amor FM
Klik hier als u niets hoort

Amor FM nieuws suriname

Radio Amor FM

Amor FM (ook wel bekend als Radio Amor) is een Nederlandse radiozender. De zender is opgericht in 1996 door Subhas Gogar. De doelgroep van radio Amor is de Surinaams Hindoestaanse gemeenschap in Nederland. Stichting Radika is het Surinaamse moederbedrijf.

Op radio Amor worden onder andere culturele activiteiten aangekondigd. Daarnaast wordt er ingegaan op het (politieke) nieuws uit Suriname. Elke werkdag wordt het nieuws uit Suriname in de middag behandeld.

Naast actualiteiten is op Amor FM met name muziek uit de Bollywoodfilms te horen. Zowel muziek oudere films als de nieuwe films worden gedraaid. Ook heeft Radio Amor speciale programma’s voor remixen, baithak gana en nieuwe bandjes uit Nederland en Suriname.

Radio Amor verdient onder andere aan de radioreclames en vermais. Vermais zijn gelukswensen ten ere van een huwelijk, verjaardag of andere belangrijke gebeurtenis. De presentator leest de vermais namens familie, vrienden en kennissen op. Er kan gekozen worden om lied af te laten spelen. Dagelijks worden ook de overlijdensberichten voorgelezen op radio Amor.

De oprichter van radio Amor ontwing op 1 juni 2006 van de gemeente Rotterdam de Erasmusspeld. Dat was ter waardering voor zijn jarenlange inzet voor de Hindoestaanse gemeenschap in Rotterdam.

Klik hier voor een overzicht van de dagelijkse programmering van Radio Amor FM.

 

Gelieve rekening te houden met de laadtijd van Amor FM. Het kan enkele minuten duren voordat de live uitzending start.