PARAMARIBO, 20 jul – Dankzij een blijk van Amerikaanse gulheid, is het Sint Vincentius ziekenhuis in Paramaribo ene ruk rust- en gezondheidsstoelen rijker. Vooral patiënten met rugpijn moeten zich gelukkig voelen. Ook het personeel zal wat vrijer kunnen ademen, vanwege de lastverlichting. Volgens ambassadeur John Nay is precies dit ook de bedoeling.

“We zijn blij iets te betekenen. Ik weet hoe toegewijd gezondheidswerkers zijn, mijn moeder en echtgenote zijn ook gezondheidswerkers”, zegt Nay. Hij was niet meer dan doorgeefluik voor de in de Verenigde Staten gevestigde organisaties Ministries Distribution Center en Hospital Mission Outreach. Het US Southern Command van het Amerikaanse leger zorgde voor het transport naar Suriname. De directie van het ziekenhuis is blij als een kind.

Het aanschaffen van gespecialiseerd meubilair staat al geruime tijd op de inkooplijst. Alleen kon het maar niet tot inkopen komen. “Als ziekenhuis hebben we de zorg over patiënten, waar middelen voor nodig zijn. We zijn niet altijd in staat de middelen aan te schaffen, dus als er donaties komen, is dat ook een manier om de zorg naar een hoger niveau te tillen”, zegt directeur Manodj Hindorie. Het ziekenhuis is zes en negentig jaar geleden opgezet door rooms-katholieke nonnen.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.