Van links naar rechts: George Dang, minister Setrowidjojo, de miljardair Frank Jao, Patrick Cassa en een adviseur van de minister.

Door Jennifer Atmodikoro

De Amerikaanse miljardair en grootinvesteerder Frank Jao was vandaag samen met twee zakenpartners, George Dang, president USAsia links, en Patrick  Cassa op bezoek bij LVV- minister Hendrik Setrowidjojo. De drie buitenlandse zakenlieden verblijven voor een kort oriëntatiebezoek in ons land op uitnodiging van hun vrienden, Best Mart -eigenaar Tja Foe Lee, Constantin- directeur Geor Hering en Alwin Lee.

Kort daarvoor werd een beleefdheidsbezoek gebracht aan Pertjajah Luhur- leider Paul Somohardjo.

Met Setrowidjojo is onder meer van gedachten gewisseld over de mogelijkheden van aquacultuur  en sojateelt in Suriname. De minister gaf  uitvoerig uitleg over de wijze waarop het departement ondersteuning wil geven aan grootschalige investeringen ten gunste  van de verdere ontwikkeling van het land. De buitenlandse gasten kregen ook een uitgebreide uiteenzetting van de bewindsman over andere investeringsmogelijkheden.

Vanavond is er een meeting met de Chinese ambassadeur in Suriname. Het ligt in de bedoeling om morgen van gedachten te wisselen met minister Raymond Sapoen van Handel & Industrie. Ook staan gesprekken met diverse kopstukken binnen de Surinaamse politiek en zakenwereld op de agenda.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.