Onderzoekers hebben in samenwerking met de Amerikaanse marine een enorme robotkwal ontwikkeld die volledig autonoom is en weken in zowel ondiep als diep water op één acculading kan voortbewegen.

Wetenschappers van Virginia Tech ontwikkelen de robotkwal in samenwerking met het Amerikaanse Naval Undersea Warfare Center en the Office of Naval Research, onderdelen van de Amerikaanse marine.

De robotkwal is uitgerust met mechanische ‘armen’ om omhoog en naar beneden te bewegen. Het apparaat is bijzonder energiezuinig en kan met behulp van zeestromen weken op één acculading voortbewegen.

De robot met de naam Cyro heeft een spanwijdte van ruim 1,70 meter en weegt ruim 77 kilo, zo meldt Phys.org. De onderzoekers hebben de kwal een siliconenhuid gegeven die natuurgetrouw moet overkomen en ook de bewegingen van een kwal beter kunnen nabootsen. Op die manier zou de robotkwal de omgeving en zeebodem beter kunnen observeren en in de gaten houden.

Wat de Amerikaanse marine precies met de robotkwal wil doen is niet bekend. Het gaat dan ook nog om een prototype dat pas over jaren echt ingezet zal worden.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.