Live nieuws en radio streams uit Suriname!

Amerikaans terrorisme is ‘schuld van media’

De mislukte bomaanslagen op Barack Obama en Hillary Clinton zijn de schuld van de media. En de mensen die protesteerden tegen de benoeming van Brett Kavanaugh tot opperrechter. En degenen die politieke tegenstanders vergelijken met schelmen uit het verleden.

Enkele uren nadat was ontdekt dat enkele van zijn politieke tegenstanders het doelwit waren van terroristen, gooide Donald Trump olie op het vuur tijdens een bijeenkomst in Wisconsin.

Constante aanvallen

Hij presenteerde een overzicht van degenen die volgens hem het klimaat hiervoor hadden geschapen: dat waren allereerst de media, plus een reeks anderen die hem “constant aanvielen.”

Trump gaf ook de schuld aan “diegenen in de politieke arena die politieke tegenstanders als moreel tekortschietend beschouwen” en eiste dat hier een einde aan kwam.

De personen en groepen op zijn lijstje hoorden het met stijgende verbazing aan, gezien de continu vergiftigende toon van het Witte Huis, vanaf vóór de verkiezingen van 2016, tegen iedereen die het niet eens is met het gedachtegoed van Donald Trump.

Vijandbeeld

De media bijvoorbeeld, die Trump steevast omschrijft als “vijanden van het volk”. Een van hun collega’s, een journalist die kritische vragen stelde over de gezondheidszorg, was daarom tegen de grond gesmeten door een Republikeins congreslid: ‘Goed zo,’ was de reactie destijds van Trump.

Miljardair George Soros was een van de doelwitten die een bom in de brievenbus vonden. Hij ondersteunde de verkiezingscampagne van Hillary Clinton in 2016. Trump zegt dat hij mensen had betaald om te protesteren tegen de benoeming van Brett Kavanaugh tot rechter bij het Hooggerechtshof.

“Er is een totaal en volledig gebrek aan begrip in het Witte Huis over de ernst van hun aanhoudende aanvallen op de media,” zei CNN-president Jeff Zucker.

De burelen van de omroep werden gisteren ontruimd nadat een mogelijke bom was ontdekt in de postkamer.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.