Amerikaanse kinderartsen waarschuwen voor trampolinespringen. Volgens hen moet het recreatief gebruik van trampolines worden verboden, omdat het te gevaarlijk is.

Dat meldt persbureau Reuters.

Jaarlijks worden in Amerika op de spoedeisende hulp bijna 100.000 letsels behandeld als gevolg van trampolinespringen.

Om de trampolines veiliger te maken zijn er door fabrikanten vangnetten en een zachte, verende matten aan de trampolines toegevoegd. Maar de American Academy of Pediatrics (AAP) beweert dat door deze toevoegingen de trampolines niet veiliger worden. Ze zorgen juist voor een vals gevoel van veiligheid.

Michele LaBotz van de AAP laat weten dat een trampoline geen speelgoed is, maar apparatuur. De onderzoekster geeft het advies aan ouders om hun kinderen niet te laten springen op een trampoline. ”Mocht je toch gebruik willen maken van een trampoline, wees dan bewust van de risico’s.”

Uit de gegevens van the National Electronic Injury Surveillance System (NEISS) blijkt dat 75 procent van de verwondingen gebeurt als er meer dan één persoon op een trampoline staat te springen. Vooral jonge, kleine kinderen lopen een groot risico op verwondingen, zoals beenbreuken of nog erger.

NEISS meldt dat 37 tot 39 procent van alle geregistreerde verwondingen worden veroorzaakt door het vallen van een trampoline.

”Er zijn een aantal families, zelfs met kinderen die door het trampolinespringen verwondingen hebben opgelopen, die nog steeds een trampoline hebben voor de kinderen”, zegt LaBotz.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.