De Amerikaanse regering is zeer tevreden met de veranderde mening van Suriname op het gebied van walvissenvangst. Was ons land eerst vóór de vangst van walvissen, nu ondersteunt het de groep landen die tegen de jacht op deze uitstervende vissoort is. Hoewel sinds 1986 bepaalde soorten walvissen en walvisachtige dieren zijn toegenomen door het verbod op commerciële jacht, zijn er toch enkele soorten die met uitsterven bedreigd zijn. De VS ondersteunen daarom dit verbod.

Het behoud van de walvissenpopulatie, waaronder ook de in Suriname voorkomende populaire dolfijnen, is goed voor de bevordering van economische groei door middel van ecotoerisme. Wereldwijd levert deze vorm van toerisme ongeveerd US$ 2,1 miljard op. Daarnaast creëert het ook 13.000 banen.
Volgens Green Heritage Fund, heeft dolfijnen-kijken in Suriname voor ongeveer US$ 1 miljoen bijgedragen aan de economie van ons land. Green Heritage Fund draagt bij om zowel Surinamers als toeristen meer te leren over het milieu hier te lande. Het fonds doet wat mogelijk is om deze dieren te beschermen en hun leefmilieu te behouden. De VS juichen het initiatief van de Surinaamse regering toe om de biodiversiteit en hierdoor ecotoerisme te bevorderen.

 

Dagblad Suriname - Dagblad Suriname - Suriname's Populairste Krant

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.