De verplichte ambtenarenregistratie van het ministerie van Binnenlandse Zaken (BiZa) is zaterdag officieel gestart. Ook maandag waren ambtenaren druk doende om zich te laten registreren op het kantoor van het ministerie aan de Wilhelminastraat in Paramaribo. 

Een ambtenaar stelde tegenover Dagblad Suriname het zekere voor het onzekere te kiezen en zelf fysiek te registreren. Registeren kan fysiek bij het hoofdkantoor van BiZa of via de mobiele units of digitaal via https://ldr.egov.sr. Alle ambtenaren zijn verplicht zich te registreren. Doen zij dat niet, dan wordt hun loon stopgezet, zo had het ministerie eerder al aangegeven. 

De verplichte landsdienaren registratie is onderdeel van het Public Sector Reform programma van de regering-Santokhi dat al geruime tijd werd voorbereid. Als onderdeel van het programma wil de regering ook het aantal ambtenaren verminderen. 

BiZa minister Bronto Somohardjo riep eerder al ambtenaren op die een nieuwe uitdaging in hun leven willen om gebruik te maken van de stimulus pakketten die de regering aanbied. “Pak je kans want misschien komt die kans niet meer langs en ga je registreren want if yu no registreer yo skeer”, aldus Somohardjo.

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.