De 32-jarige Satishkumar S., controleur in dienst bij de belasting, is op woensdag 5 maart in verzekering gesteld op verdenking van knevelarij, het aannemen van giften, het doen van valse beloften, oplichting, verduistering en schending bijzondere ambtsplicht. Dat maakt het KPS zaterdag bekend.

Satishkumar maakte contact met handelaren die forse belastingaanslagen ontvangen hadden. Hij kwam aan deze informatie vanwege zijn relatie met de Belastingdienst. Hij hield deze handelaren voor dat hij ervoor kon zorg dragen dat zij veel minder of helemaal geen geld aan de belastingdienst zouden hoeven te betalen. Dat hij daarvoor kon zorgen door voor hun een bezwaarschrift op te stellen en op te sturen naar de belastingdienst.

De zaken die hij zou aanhalen in het bezwaarschrift, zouden erin resulteren dat de handelaren een veel lager aanslagbedrag zouden betalen. Aan sommige van zijn slachtoffers vertelde hij dat na indiening van het bezwaarschrift, zij niets meer hoefden te betalen. Voor zijn hulp hebben slachtoffers hem niet minder dan SRD 3000,- betaald.

De verdachte Satishkumar hield voor andere handelaren zogenaamd de boekhouding op na, waarvoor zij hem jaarlijks SRD 500,- betaalden. De strafbare handelingen van de man kwamen aan het licht toen een handelaar aangifte tegen hem deed toen bleek dat die nog steeds de hoge belastingaanslagen kreeg om te betalen.

De recherche van het bureau Nieuwe- Haven is belast met het onderzoek.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.