PARAMARIBO – Diplomatieke posten van Suriname zijn een belangrijk instrument om de toeristenstroom naar Suriname te helpen vergroten. Omdat deze van strategisch belang zijn, zal de Stichting Toerisme Suriname (STS) de samenwerking met de ambassades opvoeren, zegt STS-directeur Jerry A-Kum.

“De middelen zijn beperkt, maar dat moet ons er niet van weerhouden om acties te ondernemen”, aldus A-kum. Om het land grotere bekendheid te geven in het buitenland wordt ook de samenwerking met internationaal georiënteerde toerismeverslaggevers verdiept. Op uitnodiging van de STS zijn de afgelopen maanden journalisten uit verschillende landen naar Suriname gekomen. Hun reisverslagen zullen in toonaangevende internationale toerismemagazines verschijnen.

Verder wordt met bloggers samengewerkt, die hun ervaringen in Suriname via hun webblogs aan het internationale publiek presenteren.

A-Kum merkt op dat ofschoon promotie in het buitenland enorm belangrijk is, het toerisme van de lokale bevolking in eigen land niet van ondergeschikt belang is. De organisatie zal zich daarom ook meer inzetten om lokaal toerisme te bevorderen. “Toerisme van mensen in Nickerie naar bijvoorbeeld Brokopondo of omgekeerd en naar andere bestemmingen in het land zal harder gepromoot worden”, stelt hij als voorbeeld.

Promotie in het buitenland is heel belangrijk, maar het begint allemaal in Suriname. In dat kader is al gesproken met de leiding van het directoraat Cultuur om heritage-toerisme samen aan te pakken. Voorkomen moet worden dat bij het willen bevorderen van het toerisme in Suriname de lokale entiteiten “langs elkaar heen werken”.

Lees meer: ‘Ambassades belangrijk bij toerismebevordering’ – DWTonline.com http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2016/12/19/ambassades-belangrijk-bij-toerismebevordering/#ixzz4TN1KNgRr

Dit bericht is afkomstig van Nickerie Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.