PARAMARIBO – De Verenigde Staten van Amerika is de thuisbasis van wereldberoemde hogescholen en universiteiten. Er zijn meer dan tweeduizend hogescholen en universiteiten die bekendstaan om hun kracht in verschillende academische gebieden.

Om Surinamers te interesseren voor een studie in de VS, heeft de Amerikaanse ambassade dr. Roland “Randy” Glean naar Suriname gehaald om een presentatie te houden over het waarom, waar en het hoe van het studeren in de VS.

Glean is directeur van Internationale Diensten bij de Midwestern State University in Wichita Falls, Texas. Hij is de bedenker van het Caribisch Recruitment-programma op zijn campus. Daarbij zijn in de afgelopen zeventien jaar meer dan 1.100 Caribische studenten voor de Midwesten State University aangeworven. Bovendien stond hij garant voor meer dan 900.000 US$ dollar aan beurzen, steun en donaties voor de buitenlandse studenten..

De ambassade roept belangstellenden op om met Glean de mogelijkheden voor een studie in Amerika te bespreken. De presentatie wordt op donderdag 4 oktober in de American Corner in het Cultureel Centrum Suriname gehouden.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.