PARAMARIBO- De Amerikaanse ambassade komt filmliefhebbers wederom tegemoet. Ditmaal biedt ze de Surinaamse gemeenschap de film ‘A Soldier’s Story’ aan.

Het verhaal speelt zich af in 1940 in het racial verdeelde Fort Neal (Louisiana), een militaire basis waar Afro-Amerikaanse soldaten verblijven die niet meevechten in de Tweede Wereldoorlog. Ze spelen honkbal spelen tegen andere teams van strijdkrachten. De moord op een zwarte sergeant, Waters, brengt een onderzoeker, Davenport aan de basis.

Davenport, een van de weinige zwarte ambtenaren, denkt dat een paar van de blanke mannen verantwoordelijk zijn voor de dood van Waters. Nader onderzoek doet bij hem echter het vermoeden rijzen dat eigenlijk iedereen, blank en zwart, reden had om de weerzinwekkende maar beklagenswaardige Waters om zeep te helpen.

Acteurs die in deze film schitteren zijn onder andere Denzel Washington, Adolph Caesar, Howard E. Rollins Jr., Dennis Lipscomb en Patti LaBelle. Deze dramatische en mysterieuze oorlogsfilm, die ongeveer 97 minuten duurt, wordt op donderdag 27 september om zeven uur ’s avonds vertoond in de Eddie Wesselszaal in het CCS-gebouw.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.