PARAMARIBO, 15 sep – “In veel opzichten zou Suriname een voorbeeld kunnen zijn voor de rest van de wereld, vanwege de manier waarop het zijn diversiteit omarmt.” Dit stelt de Amerikaanse zaakgelastigde in Paramaribo, Margaret B. McKean, in de nasleep van de aanslag in Libië. “Wij veroordelen met klem deze zinloze daad van geweld”, aldus McKean. De post in Paramaribo wordt des te meer gewaardeerd.

Dat is niet voor niets. “We hebben het geluk te wonen en te werken in Suriname, een land dat de Amerikaanse waarden van religieuze vrijheid en tolerantie deelt. Net als de Verenigde Staten respecteert Suriname alle godsdiensten. Sinds ik in Suriname ben, heb ik gezien dat mensen van alle religies naast elkaar wonen en werken en zelfs meedoen met elkaars tradities en feestdagen”, stelt MCKean. Overigens zouden mensen het geweld niet mogen wijten aan een filmpje.

“Ze hebben het mis. Moslims in de Verenigde Staten en over de hele wereld hebben de reactie veroordeeld en wij roepen de islamitische gemeenschap in Suriname op zich aan te sluiten bij deze gematigde stemmen. Deze aanval en de protesten in het Midden-Oosten zijn veraf van Suriname’s grenzen en Surinamers mogen zich gelukkig prijzen de schokken van het geweld en de onrust niet te voelen”, aldus McKean.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.