PARAMARIBO-De Amerikaanse ambassade heeft in verband met de Native American Heritage-maand twee documentaires uit de serie ‘Trail of Tears’ in petto voor filmminnend Suriname.

Het gaat om respectievelijk ‘Black Indians: An American Story’ en ‘Native American Healing in the 21st Century’.

De eerste documentaire vertelt het verhaal van een minderheidsgroepering die niet geteld wordt en zelfs door de mainstream media wordt genegeerd. De tweede documentaire gaat over de oude gezondheids- en helende methodes van Amerikaanse aboriginals en onthult de waardevolle bijdragen die inheemse Amerikanen hebben geleverd aan de kwaliteit van het leven.

Native American Heritage-maand is een viering van de geschiedenis, de cultuur en de tradities van de inheemse Amerikanen. De viering begon oorspronkelijk in 1916 in de staat New York, die de eerste American Indian Day uitriep. Op 3 augustus 1990 verklaarde president George Bush de eerste National American Indian Heritage Month als blijk van waardering voor het erfgoed van de oorspronkelijke volkeren van de Verenigde Staten. De documentaires worden morgen om zeven uur ’s avonds vertoond in de Eddie Wesselszaal van het CCS.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.