Amazon wil volgens ingewijden een gratis smartphone op de markt brengen.

Dat meldt de Amerikaanse journaliste Jessica Lessin vrijdag op haar website. Het zou voor het eerst zijn dat een groot technologiebedrijf met een gratis toestel komt. De lanceerdatum van de nieuwe smartphone is nog niet bekend.

Voor het toestel kan worden gemaakt moet de maker van de Kindle e-reader eerst nog diverse stappen zetten, zoals financiele afspraken maken met hardwareproducenten.

Volgens een zegsman zou Amazon met mobiele-telefonieaanbieders hebben gepraat over de distributie van het nieuwe toestel, maar zal de telefoon uiteindelijk via de eigen website van Amazon te bestellen zijn.

Hoewel het onduidelijk is of de toekomstige gebruikers verplicht gebruik moeten maken van specifieke diensten van Amazon zoals Amazon Prime, zeggen de bronnen dat het bedrijf in ieder geval van plan is om het toestel gratis te maken, ongeacht of iemand tegelijkertijd een internetabonnement erbij afsluit.

De stap van Amazon is een unicum in de wereld van de mobiele telefonie, waar bedrijven als Apple en Samsung honderden euro’s vragen voor een toestel, en daarbij ook een abonnement verplicht stellen.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.