Minister Alice Amafo om de tafel met de bond van Ambtenaren bij het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting.

PARAMARIBO- De vakbond van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (BASZ) is uitgenodigd door de minister voor overleg. Deze bond was op 23 april eerder dit jaar om de tafel met de minister over hun wensenpakket. De bond is dit keer uitgenodigd door minister Amafo om  geïnformeerd te worden over het vraagstuk van de vervoersonkosten vergoeding. De ambtenaren die het maatschappelijk werk doen, konden niet in aanmerking komen voor de vervoerstoelage, omdat ze geen vaste routebeschrijving hebben.

De route van deze groep is elke dag anders, waardoor zij geen vaste routeschema kunnen opmaken. Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting heeft daarom gecommuniceerd met de minister van Binnenlandse Zaken. Er zijn nu algemeen richtlijnen gegeven vanuit Binnenlandse Zaken dat er een uitzondering gemaakt wordt voor deze ambtenaren zodat ze  toch in aanmerking  komen voor een vervoerstoelage; zonder een vaste routeschema te overleggen voor zover men gebruikt maakt van het openbaar vervoer.

“Verder is het ministerie bezig met de andere punten  uit het wensenpakket van de bond, dat op korte termijn aangepakt kunnen worden om die ook te bewerkstelligen met name;  de verbetering van de fysieke werkomstandigheden van het personeel van SOZAVO waar het niet even prettig is, er zijn al advertenties geplaatst in de dagbladen voor een beter gebouw. Het is belangrijk dat het personeel in een goede omgeving werkt, daardoor zijn ze gemotiveerd voor het leveren van goede  prestaties, en  een betere houding naar de cliënt toe,” zegt Amafo.

De kindervoeding die een hele tijd gestopt is heeft ook de aandacht van het ministerie; er moeten nog een paar zaken afgerond worden zoals de zuigkappen die moeten worden geïnstalleerd, maar het belangrijkste is dat er al gestart is met het proces dat het voor eind van dit jaar weer voortgang vind.

Voor een betere operationalisering van de dienst kindervoeding is het noodzakelijk dat er meer personeel aangetrokken moet wordt om de zaak draaiende te houden. Het operationeel stellen van de dienst kindervoeding is ook dat aan het universalisme en de deconcentratie gedachte verder invulling gegeven wordt door ook naar de districten te gaan, maakte de minister duidelijk.

De voorzitter  Lesley Cronie  gaf aan het einde van het gesprek aan dat de bond blij is met de stand van zaken. Ze kijken nu uit naar de gehele uitvoering. De bewindsvrouwe zegt tot slot: het belangrijk te vinden dat er regulier overleg gepleegd moet worden met de bond, omdat het een hulp is voor het ministerie om het personeel zo goed als mogelijk tegemoet te komen. “Er zijn nog heel veel zaken die aangepakt moet worden binnen dit ministerie.”

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.