Minister Alice Amafo van Sociale Zaken en Volkshuisvesting en minister Falisie Pinas van Transport Communicatie en Toerisme te midden van de seniorenburgers.

MOENGO-Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting heeft zaterdag de kick-off gedaan voor Bigisma Dey in Marowijne. Coronie en Nickerie volgen op 7 juli, daarna volgen de districten Brokopondo en Sipaliwini. “Grantangi aan God op de eerste plaats voor de gezondheid en kracht.“Bigisma dey is een manier om dank te zeggen, is een manier om eer te geven aan de ouderen”,. Met deze woorden minister Alice Amafo de drukbezochte bijeenkomst. Zij maakte de seniore burgers duidelijk hoe belangrijk zij gezien worden door president Bouterse, die ook tot de groep seniore burgers behoort.

De Bigisma Dey-activiteiten worden nu naar deze groep gebracht, omdat de regering-Bouterse/Ameerali het heel belangrijk vindt dat deze dag gevierd wordt in het woongebied van de senioren. “Door de Bigisma Dey’s in de verschillende districten te houden wordt er invulling gegeven aan de deconcentratiegedachte”, zei Amafo. Zij presenteerde een sonnet over het vele werk dat de aov’ers hebben verricht. Verder haalde ze aan dat de regering aan het nagaan is hoe thuiszorg naar Marowijne te halen.

Jongeren in Marowijne moeten volgens haar gaan leren hoe seniore burgers te eren door voor hen te zorgen.“Als God ons kracht geeft, mag u meer verwachten, omdat wij, de regering, onze beloften nakomen” Bigisma Dey is een voorloper op 1 oktober, dat is de Internationale Dag van de Ouderen.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.