PARAMARIBO, 27 jul – “Alle vluchten zijn bomvol.” Dit zegt voorzitter Jack Uden van de Associatie van Surinaamse Reisagenten, Asra. Zo de eurocrisis ook buiten Europas merkbaar is, geldt dat niet voor de Mid-Atlantische route. Vooral Nederlanders van Surinaamse komaf blijven in drommen boeken.

Van een dip is nu in elk geval geen sprake. “We zitten minstens op het hetzelfde niveau als vorig jaar”, zegt Uden tegenover de Ware Tijd. In 2011 werden ruim honderd en dertig duizend Nederlandse toeristen geregistreerd. Zoals het er nu naar uitziet, wordt dit aantal met gemak gehaald dit jaar. Sinds juni is een grotere aanwas. Ook vanuit Suriname is de stroom ongeveer gelijk. Voor de reisagenten is het dus lekker in de handen wrijven.

“De vluchten in beide richtingen zijn nu goed bezet”, aldus Uden. Toch is een zekere omzichtigheid geboden, omdat de crisis vroeg of laat zal doorsijpelen. “Het zal me niet verwonderen als we dit jaar al minder vakantiegangers op bezoek krijgen”, zegt voorzitter Waddie Sowma van economenvereniging Ves. Het reizen wordt sowieso duurder. Afzeggen voor Suriname scheelt aardig wat in de beurs. Dat gaat helemaal op met het oog op de torenhoge ticketprijs.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.