GFC NIEUWS- De algehele lockdown die donderdag ingaat, is niet getroffen om het de burgers onaangenaam te zijn aangezien er letterlijk levens op het spel staan, zegt vicepresident Ashwin Adhin die vandaag namens de regering een periode van total lockdown heeft aangekondigd.

Deze periode gaat op donderdag 4 juni in van 18.00 uur tot en met vrijdag 12 juni om 06.00 uur.

Dit houdt het volgende in:
Iedereen blijft thuis;
Auto’s mogen maximaal 2 inzittenden hebben. Taxi’s mogen maximaal 2 passagiers vervoeren.
Samenscholingen blijven gesteld op maximaal 5 personen;
Alle niet-essentiële ondernemingen zullen moeten sluiten;

Het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme geeft de richtlijnen voor de ondernemingen die wel open zijn.

”Wij weten dat u uw gezin moet verzorgen, wij weten dat er eten thuis moet zijn. Supermarkten, kleine groentestands, bakkerijen, slagerijen, afhaalservices van restaurants, apotheken en benzinestations zullen open blijven tussen 8:00 uur ’s ochtends en 5 uur in de middag. Hamsteren is dus niet nodig. U benadeelt hiermee enkel degenen die na u komen”, aldus vicepresident.

Een week lang met z’n allen thuis zijn, geeft de diensten de kans om het virus te lokaliseren, te isoleren, te behandelen en zodoende de spreiding in te dammen, zei de regeringsautoriteit.

”Wij hebben de beelden gezien uit landen als Ecuador, Italië, Amerika en Brazilië. Laten wij de door hen geleerde harde lessen ter harte nemen, voordat wij hetzelfde lot ondergaan. Raakt u niet in paniek. Steunt u uw buur of familielid die noodzakelijke diensten moet draaien. Laten wij in gebed gaan en om kracht en wijsheid vragen”, aldus Adhin.

Het bericht “Algele lockdown niet om gemeenschap te straffen” verscheen eerst op GFC Nieuws.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.