PARAMARIBO- De 25-  jarige Dwight G. en de 19- jarige Regilio van B. zijn vanochtend door een opsporingsunit van de politie aangehouden, meldt het KPS aan GFC Nieuws. Kort voor hun aanhouding probeerden zij  een taxichauffeur te beroven aan de Petrusweg te Pontbuiten. Voorlopig onderzoek heeft naar voren gebracht dat de verdachten de taxi hebben besteld bij een taxibedrijf.

Regilio van B nam toen plaats naast de chauffeur terwijl Dwight G. achterin de auto plaats nam. In de Petrusweg aangekomen kreeg  de chauffeur van achteren een stroomstoot toegediend  tegen zijn nek. Gelijk daarna moet hij zijn vast gegrepen door Regilio. Het gelukte de chauffeur om zich uit de greep van Regilio te bevrijden en uit zijn auto te vluchtten.

Regilio nam plaats achter het stuur en reed de chauffeur achterna. Op dat moment was één van de surveillance units van de politie in de directe nabijheid en ging af op het hulpgeroep van de chauffeur.  Bij het zien van de politie reed Regilio de auto in een trens en vluchtte weg. Dwight is in de auto aangehouden terwijl Regilio niet lang daarna in de omgeving is aangehouden door een andere politie-eenheid die assistentie was gaan verlenen.

In de auto is aangetroffen: een gaspistool en een “stun gun”. Een “stun gun”is een zelf verdedigingsapparaat dat stroomstoten produceert. De verdachten zijn overgedragen aan de politie van het bureau Latour. alerte

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.