Live nieuws en radio streams uit Suriname!

Airbnb zet host aan de kant na hoofddoekincident

De homestay-organisatie Airbnb gooide een gastheer uit het platform nadat die geweigerd had een islamitische gast te accepteren omdat zij in de wijk “uit de toon zou vallen”.

De 25-jarige Britse studente neurowetenschappen Nurjahan Saleque wil promoveren in Hamburg (Duitsland). Moe van het pendelen, zag ze een appartement op de website van Airbnb dichter bij de stad dat perfect leek.

Ze benaderde host ‘Claudia’ (Airbnb geeft alleen de voornamen van gastheren), maar haar verzoek werd afgewezen hoewel de kamer beschikbaar was.

In de berichten van Claudia aan Nurjahan werd de reden voor haar afwijzing al snel duidelijk. “Het spijt mij Nurjahan, maar toen ik zag dat je een sluier draagt, realiseerde ik mij dat je niet in onze buurt zou passen,” zegt Claudia in haar antwoord.

 

Nurjahan reageerde geschokt: “Het is een schokkende weerspiegeling van jou om te zien dat je me als persoon hebt beoordeeld op basis van een kledingstuk dat bedoeld is om respect te tonen,” schreef zij in haar antwoord.

“Ik vind het jammer dat je in zo’n huis en buurt woont, waar je het gevoel hebt dat ik op basis hiervan niet geaccepteerd kan worden.”

Foto: Medium

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.