“BURU” wordt op zondag 18 augustus om 17.45 uur officieel vertoont op ABC tv in het kader van de 55ste verjaardag van Landbouw Coöperatie Kwatta. Hierin is te zien hoe de boer al heel vroeg opstaat om op het land te werken of zijn gewassen te verkopen op de markt. Dit terwijl anderen op dat moment misschien nog aan het feesten zijn. Verder zijn er verschillende boeren te zien die met volle overgave met hun producten bezig zijn. Maar ook de teleurstelling van de actualiteit dat de boeren de vele beloftes van de politiek niet tot werkelijkheid zien groeien terwijl er steeds meer vriendjes monopolies de marktwerking verstoren. Desondanks sluiten de makers hoopvol af met jonge toekomstige landbouwers maar met een serieuze waarschuwing dat de kritische mensen zich niet in de anonimiteit zullen terug trekken.

Het doel is dat er een bewustwording ontstaat in de samenleving voor de ondergewaardeerde boer. En om hierover een discussie op gang te brengen. Hiervoor is een Facebookpagina in het leven geroepen: Brasa BURU.

BURU is een agro-documentaire gezien vanuit een internationale marketing en logistiek perspektief met visies en meningen uit het bankwezen, de handel en industrie alsook de gezondheidszorg en agrarische sector. Een kritische blik om te vermijden dat we verder achter raken ten opzichte van onze regio en een zoek tocht naar de aspiraties om in deze sector te werken. Naar een idee van Robert CFS en met bemoedigende muziek van Steve Mariat (bekend van de hit Paramaribo) en Cinematografie van Masami TMC hoopt deze documentaire, via de Grond tot Mond benadering u meer inzicht te verschaffen in de sector en allicht dichterbij te brengen om voor deze sector te kiezen.

De initiatiefnemers willen hiermee waardering vragen voor de hardwerkende boeren, die volgens hen niet het respect krijgen dat zij verdienen.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.