PARAMARIBO – Het ministerie van Volksgezondheid start vanaf de volgende week met een agressieve anti malaria campagne in de goud velden van het binnenland van Suriname. De aanwezigheid van de malaria muskiet in de traditionele woongebieden, voornamelijk de dorpen in het binnenland, is vrijwel teruggedrongen. De malaria muskiet komt echter nog voor in de bossen in het binnenland van ons land, in het bijzonder is dit het gebied waar ook de goudvelden gevestigd zijn.

Het is vrijwel niet mogelijk om daar de malaria muskiet adequaat te vernietigen. Volgens Ferdinand Refos, hoofd van  van de anti malaria campagne in de goudvelden van het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) zal de daar aanwezige bevolking middels voorlichting erop gewezen worden om persoonlijk de nodige veiligheidsmaatregelen te nemen. Men moet namelijk in de nacht onder een klamboe slapen en/of muskieten afstotende gel gebruiken, volgens de deskundige.

Als deze maatregelen niet genoegzaam worden toegepast is de kans  groot dat geïnfecteerde personen de ziekte weer meenemen naar gebieden die nu malaria vrij zijn. De mensen zullen daarom persoonlijk in de goudvelden benaderd worden en daarnaast zal er ook via de televisie en het verspreiden van posters voorlichting worden gegeven.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.