PARAMARIBO, 28 aug- Drie staatshoofden komen niet naar Paramaribo voor de top van de Unie van Zuid-Amerikaanse Staten, Unasur. De staatshoofden die hebben afgezegd zijn José Mujica van Uruguay, Miguel Piñera Echenique van Chili en Cristina Kirchner van Argentinië. De overige staatshoofden hebben hun komst wel bevestigd.

Kirchner laat zich vertegenwoordigen door haar vicepresident. In Paramaribo worden geen gevolgen verbonden aan speciaal de afzegging van het Argentijnse staatshoofd. Het dispuut tussen Argentinië en het Verenigd Koninkrijk over de Malvinas kan ongehinderd worden besproken. Dat is vrijwel standaard op Unasur-bijeenkomsten. “Dat is geen probleem, omdat het een regionale aangelegenheid is”, zegt ambassadeur Ike Antonius tegenover de Ware Tijd.

Alle lidlanden van Unasur staan achter Argentinië’s claim op de eilandengroep. Volgens Antonius wil Suriname zich sterk maken voor een jongerenforum binnen Unasur. Jongeren moeten de gelegenheid krijgen zich uit te spreken over ontwikkelingen en hun toekomstvisie. De inzet is op een besluit tijdens de top die voor dertig augustus is gepland. Mogelijk wordt een speciale raad gevormd voor aangelegenheden van jongeren in de regio.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.