PARAMARIBO, 7 nov – President Desiré Bouterse is de grote afwezige bij het parlementair debat over het huisvestingsplan. Vooral de oppositie ergert zich mateloos aan het kennelijke gebrek aan belangstelling. Het is juist Bouterse die geen gelegenheid onbenut laat om te wijzen op de ‘noodzaak’ van een huisvestingsplan. De grondwet schrijft het voor en het plan moet ‘duurzame’ aandacht voor de woningnood garanderen.

Toch liet het staatshoofd al twee bijeenkomsten van het parlement schieten. Volgens vicepresident Robert Ameerali is het vooraf zo geregeld: “In regeringsverband is afgesproken dat de eerste ronde voor de vicepresident is.” In het parlement toonde de oppositie maar weinig begrip. Guno Castelen (Nieuw Front/SPA) wilde zelfs de bespreking verlaten uit protest. Het ging uiteindelijk niet door. Volgens Ruth Wijdenbosch (Nieuw Front/NPS) vindt de oppositie het “belangrijk aanwezig te zijn.”

Dat het staatshoofd andere prioriteiten heeft, doet er geen afbreuk aan. Volgens André Misiekaba (Mega Combinatie/NDP) is er geen sprake van gebrek aan belangstelling. “We delen de mening niet dat de president het document dat we in behandeling hebben, niet belangrijk vindt. Hij heeft opdracht gegeven het document te maken”, aldus Misiekaba. Bouterse wil het plan beschikbaar hebben voor de langere termijn. Ook toekomstige regeringen kunnen erop voortbouwen.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.