Nadat Dagblad Suriname het afval dat gestort was langs de weg naar Southdrain in beeld had gebracht, heeft een aannemer, die bekend is bij de redactie, de opdracht gehad om het vuil te verwijderen.

Korte terugblik

Vele gasten die vanuit de richting Paramaribo of gewoon via Southdrain zelf naar de hoofdplaats van het district Nickerie willen komen zagen al het vuil gewoon langs de berm liggen. Het was vreselijk voor de lokale bewoners om aan te horen vanuit de monden van toeristen hoe vuil het district op het eerste gezicht lijkt. Daarom hadden deze bezorgde burgers van het district gemeend een beroep te doen op de desbetreffende instanties om dit probleem zo snel als mogelijk op te lossen zijdens de regering.

De recente gevallen van de Ziekte van Weil bleven stijgen in het district. Des te meer dat men hoopte, dat de buurten en ressorten netjes zouden blijven, want hoe viezer de buurten en ressorten, des te hoger het aantal locaties voor ratten die deze ziekte verspreiden. Dit was nog een reden die voor paniek zorgde bij de gemeenschap. Ze wilden dat die locaties zo snel als mogelijk bestreden moesten worden, om stijging van de ziektegevallen en andere gerelateerde problemen te voorkomen. 

Eindelijk een oplossing voor deze situatie

Nadat Dagblad Suriname dit bericht over het vuil en de gevolgen ervan publiceerde, blijkt er gelijk werk van gemaakt te zijn om het te verwijderen. De bewoners zijn tevreden, dat er nu weer een situatie heerst waar ze met een gerust hart langs kunnen rijden. Een aannemer heeft de opdracht gehad om de wegen begaanbaar te maken.

GW

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.